Stalo se nám, že z neznámých důvodů nám vyhynuly dvě rostliny
křenu. Jedna zůstala, daří se jí a má bohatou vrchní část – listy.
Chtěli by jsme je nějak vhodným způsobem zakonzervovat, aby jsme je mohli
později (v zimě) používat. Čerstvé, mladé listy dáváme do okurek při
nakládání. Jiné recepty jsem nenašel. Má někdo nějaký vyzkoušený?
https://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99en_selsk%C3%BD
Doplňuji 14.8.:
Hledáním v různých webech s rozličnými otázkami jsem konečně našel
hledané:
https://cs.crunchcompass.com/ab-karysci-praduktay/173-shto-ytrymlivayuc-u-sabe-lisce-hrena-i-chym-yany-karysnyya-dlya-arganizma/
Takže něco z toho určitě vyzkoušíme.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1199 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Omlouvám se, bo tahle otázka povede k otázce, ale… vy budete v zimě nakládat okurky?
Jinak listy křenu uhnijí, když ti kořen sežere háďátko – křenové nebo kořenové, teď nevím přesně. (; (;
0 Nominace Nahlásit |
Ještě jeden odkaz jsem našel. Zdá se, že tato opomíjená zelenina (tedy
část této zeleniny) má výborné vlastnosti, veliký obsah vitamínů a
stopových prvků. Takže nasušíme a zamrazíme.
https://farm-cs.desigusxpro.com/posadka/ogorod/kapustnye/hren/sposoby-primeneniya-listev-i-ih-polza-dlya-zdorovya.html
Okurky určitě ne, ale nakonec člověk nikdy neví kam bude pokračovat to oteplování 😁. Já jsem se ptal na recepty. Bylo by dobré některé listy nějak zpracovat , určitě mají v sobě samé dobré věci a je škoda je nechat jen tak uschnout. Jen trošku listů, zbytel necháme na tzv. „zatáhnutí“, abychom rostlině neublížili. To háďátko mne překvapilo. Leze do mrkve, tam bych to pochopil. Ale do křenu?