Většinu bakterií mycí prostředek zničí, konkrétně salmonelu však ne (proto je potřeba upravit potravinu vysokou teplotou).
0 Nominace Nahlásit |
Ne, bakterie zabije teplá voda. mycí prostředky, stejně jako prací
prostředky či mýdlo zmenšují povrchové pnutí vody a díky tomu se voda
dostane blíže k nádobí, navíc ještě mají různé ty speciální efekty
leštění, voňání, apod.
Doplňuji:
Ano, nemusí voda vřít, pouze být teplá (v myčce se také používá voda
od 40 do 70 stupňů.
Upravil/a: huxa
0
před 3869 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak tady to je nějaké popletené. Bakterie zničí pouze voda teplá 90o
C
nebo dezinfekční prostředek. Pak stačí teplota 60oC.
Běžné mycí prostředky jsou detergenty a pokud v nich není přidán
dezinfekční prostředek ( běžně nebývá) žádné bakterie neničí.
Pak by jste museli provádět sterilizaci nádobí což je doporučené pouze
u kojeneckého nádobí.
http://www.novakuchyne.cz/2008/11/16/sterilizace-kojeneckych-lahvicek-v-prostredi-kuchyne/
Mytí nádobí spadá do mechanické očisty.
Mechanická očista – sanitace
Soubor postupů, které mechanicky odstraňují nečistoty a snižují !!
počet mikroorganismů.
Úklid se provádí denně na vlhko.
Dle typu pracoviště se používají běžné detergenty nebo detergenty
s dezinfekčním prostředkem (dle hygienicko-epidemiologického režimu
konkrétního pracoviště), čisticí prostředky, případně čisticí
prostředky s dezinfekčním účinkem, aplikují se buď ručně nebo pomocí
mycích a čistících strojů, tlakových pistolí, ultrazvukových
přístrojů, apod.
Všechny pomůcky a přístroje se udržují v čistotě.
Úklidové pomůcky se po použití dezinfikují a usuší.
Čistící stroje a jiná zařízení se používají podle návodu
výrobce.
Dezinfekce :
Zničení patogenních mikroorganismů v daném prostředí.
Soubor opatření ke zneškodňování mikroorganismů pomoci fyzikálních
(teplota nad 90 °C), chemických (použití chemických látek) nebo
kombinovaných postupů (teplota nad 60 °C + použití chemických látek),
které mají přerušit cestu nákazy od zdroje k vnímavému jedinci.
Profylaktická, preventivní: provádí se i v době, kdy se infekční
onemocnění nevyskytuje, je součástí komplexních hygienických opatření,
(př. chlorace vody, pasterizace mléka, úprava odpadních vod).
Represivní, ohnisková: v ohnisku nákazy; je průběžná nebo konečná, je
zaměřená na zneškodňování choroboplodných zárodků v ohnisku s cílem
přerušit další šíření infekce.
0
před 3869 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedokáže.
Salmonelu zničí až teplota nad 70°
(je odolná, potvora) …
0
před 3869 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |