něco jsem vyhledala, ale nedokážu to dát dohromady a nějak zkrátit,
poradíte?
Doplňuji:
tak možná kyselost prostředí odměrného roztoku, ale to bych definovala
jako samotná titrace, nebo neutralizace zreagováním obou látek :D
na internetu jsem nenašla nic konkrétního :/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3604 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jde o to, že se jen málokdy podaří připravit titrační roztok o naprosto přesné koncentraci. Standardizace slouží k určení titračního faktoru, což je poměr objemu teoretické spotřeby odměrného roztoku v ml a skutečné spotřeby odměrného roztoku v ml. Titračním faktorem pak při výpočtu koncentrací látek z titračního stanovení upravujeme (násobíme) látkovou koncentraci titračního činidla.
0 Nominace Nahlásit |
Uvědom si:
😉
Kdyžtak to do Doplnění (nebo Diskuse) doplň.
0
před 3604 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1064 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |