Avatar uživatele
Láála

Co mám dneska udělat k jídlu? musí to být jednoduché, rychlé a hlavně dobré! :D

Doplňuji:
WOW… super tipy, moc jste mi pomohly díky. Moc nám jídla chutnala. :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? terry před 4276 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Mám moc ráda plněné palačinky. Na slano jsou snad ještě lepší než sladké. Stačí naplnit je špenátem, párkem, uzeninou, sýrem – prostě podle chuti a podle zásob (co dům dá). K tomu stačí zeleninový salát. Je to syté a rychlé jídlo. Nebo ještě takhle jako skutečnou rychlovku si občas udělám vaječnou omeletu s oblohou (cibule, plátkový sýr, šunka nebo anglická slanina, zelenina).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Anna007

Úplně nejrychlejší a co každýmu chutná : 1) dát vařit sáček rýže

  1. mezitím než se ta rýže uvaří : asi 200 g mletýho masa smíchat s kořením do mletých mas, osolit, a opéct na tý cibulce asi 5 minut, lžící tak nějak rozkouskovat. Zalít trochou kečupu a trochou vody, malinko osolit a osladit a dusit, než se uvaří rýže.

Manželovi ještě chutná do toho kousek červené papriky na kostičky. Má to být taková polohustá omáčka, ničím se nemusí zahuš´tovat, protože to zahustí cibule a ten kečup. To mletý může být jakýkoliv, mě to nejvíc chutná ze samotného hovězího. A ten kečup – vždycky využiju zbytek v lahvi od kečupu, to zředím trochu vodou, aby se to jako vypláchlo 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lucik_k

Doporučuji nějaké stránky s recepty, třeba tady http://www.zdrava-kucharka.cz/ka­tegorie/zdrave-recepty/ nebo http://www.ape­titonline.cz/. Najdeš tam i spoustu jednoduchých jídel :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Co smaženej chleba vobalenej ve vajíčku. s hořčicí, cibulí a strouhaným sejrem?

A nebo neuvařa nic, lidi budou mít hlad a ty budeš nejlepším kuchařem.

(mám spoždění jenom tři dny, to jde)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Pro kolik lidí?Jaký máš rozpočet?
Tak třeba plněný chleba-z krajíce chleba vykrojíš střídku tak,aby kůrka zůstala neporušená,střídku i kůrku dáš opéct jako topinku,ale nespálit,do kůrky vlož plátek šunky,zalej rozkvedlaným vejcem,do vejce dej plátek sýra,přiklop střídkou opečenou stranou dolů,nechej ještě opéct a pak obrať a nechej ještě opéct.Na talíři můžeš ozdobit cibulí,nakládaným okurkem,rajčetem a hořčicí.Sůl a pepř se taky hodí.
Je to taková honosnější vaječná topinka.
Doplňuji:
KláraK …a smažit nee?:-)

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klára K.

no, záleží, k jaké příležitosti, ale můžeš udělat asi to nejzajímavější jídlo: (ne, není to sushi) Vegetariánské řízky. Neboj, není to žádná drahá záležitost, ani žádná sója v tom není, prostě to vypadá jako řízky, chutná to jako řízky, dělá se to podobně jako řízky, ale nejsou to řízky.
Potřebuješ:
Přibližně půl sáčku nudlí do polévky
dva litry mléka, záleží, jak jsou ty nudle velké
sůl (ta není nutná, ale dá tomu šmak)
a samozřejmě vše ostatní, co k trojobalu patří.
Mléko dáš do hrnce a počkáš, až bude vařit, přitom ho průběžně solíš podle chuti. Až mléko začne bublat, vysypeš do něj nudle. Plamen pod hrncem stáhneš na mírný a vařečkou mícháš nudle v mléce. Asi tak za půl nebo jednu hodinu (záleží, kolik toho máš) jsou nudle nabobtnalé a celé je to taková hmotička. Zkontroluješ, jestli v hrnci neplave ještě nějaké mléko, a pokud ne, vyleješ hmotu na předem připravený plech s pečícím papírem. Hmota je většinou docela horká, a tak doporučuji si připravit i misku se studenou vodou, kam si budou moci Tvé prsty odpočinout. Hmotu rozpatláš po plechu tak, aby vznikla asi jeden cm tlustá vrstva a dáš to na několik hodin odpočinout na balkon, za okno, prostě někam do zimy (správně by se mělo na celou noc, ale to by to potom nebylo rychlé. 🙂 ).
No, a až to ztuhne, rozkrájíš to na příslušně velké kostičky a obalíš v trojobalu.
KONEC, a pokud se někdy rozhodneš vařit tohle, řekni, jak chutnalo 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Mé oblíbené :

  • palačinky se špenátem
  • slaný závin z listového těsta (to mám v mrazáku v záloze a plním, co doma zbyde ( potřu kečupem, gril.koření, cibule, sýr, šunka, salám, …)
  • kuřecí na kousky hodím na pánev a zaliju franc. omáčkou, do toho přidám na konec ananas.kompot (bez šťávy). Příloha rýže

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek