Pokud by prakticky nesladil a vyhýbal se produktům, které obsahují i menší množství cukru.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Gus_Fring, Disraeli před 1025 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Nic, vysadit jednoduché cukry a prostě pře/slazené potraviny a pití je
prospěšné. Znám plno lidí, co drží takové diety. Po čase říkají, že
jim už ani nechybí (zpočátku je stále chuť na sladké… závislost) a
mají víc energie. Jedoduché cukry dodávají sice energii, ale krátkodobou a
nadbytek takových cukrů naopak způsbouje únavu.
I když jednoduché cukry myslím není zcela správné, protože i med tam
spadá nebo snad i ovoce… což jsou zdravé věci.
Jinak vysadit cukr jako cukry (všeobecně), to snad ani nejde, ty jsou
potřebné a jsou v mnoho potravinách. Ovoce a fruktoza je třeba velice
zdravá, glukoza je hlavní zdroj energie, sacharidy jsou fakt ve všem, kromě
už jmenovaných i třeba ve všech různých obilovinách (tím i pečivu) a
různých plodinách jako brambory, rýže a vůbec nakonec skoro ve všem co
jíme. Taky laktoza je prospěšná (a né, že ne… snad vyjímka u těch, co
mají alergii).
Ale vysadit obyčejné cukry, jako slazené potraviny, tak to asi ničemu
nevadí… ale i takové cukry jsou v mnoha potravinách, proto se taky ve
složení píše třeba „sacharidy, a z toho cukry…“
Proto, když chce člověk držet nějakou takovou dietu, tak bych se juknul na rozdělení sacharidů a cukrů: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sacharidy#Z%C3%A1kladn%C3%AD_klasifikace (co jíst, co ne a kolik… je i plno článků na netu). Vysadit slazené potraviny, sladkkosti a pdobně, ale není vůbec problém, je to jen dobře.
Upravil/a: Disraeli
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Aappo Nahlásit |
Člověk by se cítil o dost lépe, protože by začal zdravě hubnout bez hladovění. Měl paradoxně víc energie.
0 Nominace Nahlásit |
Nic.
„Vliv cukru na zdraví
Metaanalýza z roku 2015 ukázala, že běžná konzumace cukru nemá
zjistitelný vliv na zdraví. Nadměrná spotřeba cukru, sladkých nápojů a
cukrovinek způsobuje řadu zdravotních potíží:“
https://cs.wikipedia.org/wiki/Cukr
Sacharidů/cukrů, je v potravinách, ovoci a zelenině dostatek (důležité,
pro činnost mozku).
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že se lze vyhnout klasickému cukru. A prakticky ve všech
potravinách získáváš další sacharidy (ovoce – a některá
zelenina – i další jednoduché cukry, obilniny – složené
sacharidy/škroby)
Pokud bys vyloučil veškeré sacharidy máš problém. Pokud se vyhneš jen
klasickému cukru (sacharoza, nebo další běžně používaná sladidla
fruktoza a glukosa) mysím, že by se zas tak moc nestalo, tělo si je vytvoří
rozkladem těch složitějších.
0 Nominace Nahlásit |
Nic, tělo si umí cukry poskládat z jiných látek, takže pohoda. Člověk by se zbavil podkožního tuku – z toho by si tělo vytvářelo cukr. Například modelky velmi omezují cukr, zpravidla mají 1–2 kusy ovoce týdně, protože v ovoci je fakt dost cukru.
0 Nominace Nahlásit |
Sacharidy jsou téměř ve všech potravinách. Nějaké cukry nutně potřebujeme.
0
před 1025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cukru jako sladidlům se dá vyhnout (nejen bílému, ale i hnědému a
všem dalším sladidlům – snad kromě medu) a má to benefity. Ale
upozornil bych na náhražkdy, umělá sladidla fakt nejsou lepší a některé
potraviny jen údajně obsahují málo cukrů…
Zdravé je nahradit ty slazené potraviny a nápoje za „normální“,
přírodní, jako ovoce, zelenina, maso, obiloviny a další – a různé
výrobky z nich (smíchané, vařené, pečené,…).
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |