Avatar uživatele
anonym

Bude vhodné v zimních obdobích posílit imunitu pravidelným každodenním pitím poctivého moštu, max do dvou decilitrů?

Co ten mošt vlastně obsahuje? Je rozdíl mezi moštem a burčákem?

Je na zimu vhodnější mít mošt v horké variantě, aby se předcházelo bolesti v krku a nachlazení, či to nevadí i studené, protože je to vitamínová bomba? :)

Jsou dvě deci akorát? Není to třeba moc? Stačil by i decilitr?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2881 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
nyjono

Mošt je zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinu, ovocných kyselin a dalších přírodních látek. Současně má vysoký obsah vlákniny.

Jablka, a z nich vyráběný mošt, obsahují vitamín C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, podobně jako množství vlákniny. Jiné látky chrání mozek před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.[zdroj?]

snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a krevních tuků
posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
stabilizují hladinu cukru v krvi
čistí střeva
posilují dásně.

Máš na mysli jablečný mošt? Domácí? Zpracovaný hned po sklizni a pouze ze zdravých jablek?

1 dcl moc živin nemá. Proč max 2 dcl? Spíš tak 1/2 litru denně. Nejlépe pokojové teploty. Moc vysoká teplota ničí to zdravé, moc studená zase není moc dobrá na žaludek.

Burčák začíná kvasit, mošt je pouhá vylisovaná šťáva.

Zdroj: Wikipedia

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kristýnary

Určitě to bude na imunitu dobré. Mošt je 100% produkt z jablek, takže je plný vitamínů. Mně se na imunitu nejvíc osvědčila šťáva z rakytníku, kterou si objednávám z https://www.her­bavis.cz/produk­t/rokivital . Rakytník obsahuje hodně vitamínu C, který je na imunitu hodně důležitý 🙂

před 1671 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek