Co ten mošt vlastně obsahuje? Je rozdíl mezi moštem a burčákem?
Je na zimu vhodnější mít mošt v horké variantě, aby se předcházelo bolesti v krku a nachlazení, či to nevadí i studené, protože je to vitamínová bomba? :)
Jsou dvě deci akorát? Není to třeba moc? Stačil by i decilitr?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2898 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mošt je zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinu, ovocných kyselin a dalších přírodních látek. Současně má vysoký obsah vlákniny.
Jablka, a z nich vyráběný mošt, obsahují vitamín C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, podobně jako množství vlákniny. Jiné látky chrání mozek před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.[zdroj?]
snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a krevních tuků
posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
stabilizují hladinu cukru v krvi
čistí střeva
posilují dásně.
Máš na mysli jablečný mošt? Domácí? Zpracovaný hned po sklizni a pouze ze zdravých jablek?
1 dcl moc živin nemá. Proč max 2 dcl? Spíš tak 1/2 litru denně. Nejlépe pokojové teploty. Moc vysoká teplota ničí to zdravé, moc studená zase není moc dobrá na žaludek.
Burčák začíná kvasit, mošt je pouhá vylisovaná šťáva.
Zdroj: Wikipedia
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2898 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitě to bude na imunitu dobré. Mošt je 100% produkt z jablek, takže je plný vitamínů. Mně se na imunitu nejvíc osvědčila šťáva z rakytníku, kterou si objednávám z https://www.herbavis.cz/produkt/rokivital . Rakytník obsahuje hodně vitamínu C, který je na imunitu hodně důležitý 🙂
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |