Viz odpověď da ny na otázku: Je pití alkoholu něčím zdravý?
da ny
Víno na cévy (2 – 6 dl), hlavně červené s naloženou komonicí l.
Štamprlička tvrdého ráno (i na tlak), u piva je to 12° Plzeň nebo
Radegast
(ideálně sklenka před jídlem, ne po něm…).
Od 60 let se má „pít“ pravidelně radí známý kardiolog (pořad K.
Šípa):D
10°a méně stupňové pivo je pro ledviny nebezpečné (zvláště ve
větším množství..
https://www.odpovedi.cz/otazky/je-piti-alkoholu-necim-zdravy
Já myslel, že to dobře propláchne ledviny, což je pro ně
blahodárné?
Vypítí více kousku 12° je OK?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2477 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
„Že pivo prospívá ledvinám? To je jen mýtus, říká primářka dialýzy“
Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/ze-pivo-prospiva-ledvinam-to-je-jen-mytus-rika-pri.html
Vím, že kdysi se říkalo, že plzeňské pivo kvůli používané vodě prospívá ledvinám. Podobné složení vody má litovelské pivo. Ale jako to bývá, nízory se mění.
Takže platí všeho s mírou.
Upravil/a: annas
5Kdo udělil odpovědi palec? vagra, da ny, Drap, anonym, independent
před 2477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ledviny může přetížit i vypití velkého množství vody. Příliš velké množství alkoholu zase škodí hlavně játrům. Dvě dvanáctky za den neuškodí ničemu.
3Kdo udělil odpovědi palec? da ny, anonym, independent
před 2477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dlouhodobá spotřeba alkoholu může zatěžovat i ledviny. Jednorázové intenzivní propláchnutí jim může jen prospět. Nemáme v těle však jen ledviny. Konzumaci alkoholu, tedy i piva by měl mít člověk vždy pod kontrolou a dodržet únosnou míru.
0 Nominace Nahlásit |
Myslete a konejte, jak chcete :D.
Jste strůjcem svého štěstí a do velké míry i zdraví.
Za onoho času se v nemocnicích podávala Plzeň pacientům po operaci
žaludku apod.. (Stejně tak diabetikům lahev minerýlní vody./
To pivo nedostávali na ledviny, ale na žaludek…
Po 2 pivech se „pivní násoska“ stane jen průtokovým ohřívačem,
zatěžujícím své ledviny.
Jak jsem uvedla v příspěvju, nadměrné množství každé tekutiny (i piva
a podle p. Ferdy nízkostupňového) zejména v krátkém čase vypité,, je
pro ledviny člověka nebezpečné. Již od 3 – 4l, tedy pokud nepracuje ve
vysokých teplotách (slévač, tavič, sklář atp.) .
Tělo se lépe vyrovnáúhospodaří s menším příjmem tekutin, než
nadměrným.
😉
Pro dlouhou chvíli:
http://www.iprachatice.eu/index.php/prachatice/103-sumava-leci-a-uzdravuje/12085-co-rika-prof-mudr-jan-pirk
https://www.expres.cz/profesor-pirk-o-povolebni-situaci-dry-/zpravy.aspx?c=A171207_115612_dx-zpravy_neos
http://domaci.eurozpravy.cz/zdravotnictvi/193874-radikalni-diety-jsou-nesmysl-clovek-je-vsezravec-a-ma-jist-vsechno-rika-slavny-kardiochirurg-pirk/
1Kdo udělil odpovědi palec? independent
před 2477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3421 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2011 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1344 | |
zjentek | 1223 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 992 | |
quentos | 957 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |