Doplňuji:
Hrách je luštěnina a hrášek zelenina.
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/strava/zelenina/hrasek.htm
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Jahoda před 5228 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
•Hrách setý = lidově hrášek. Pučálka – naklíčený hrách. Jeho příprava byla taková: v široké nádobě se hrách zalil na dva prsty vlažnou vodou a nechal se stát dva dny na teplém místě, až napučel. Potom se slila přebytečná voda – jen tak, aby byly hrášky částečně ponořeny. Po třech dnech mu začínaly rašit klíčky. Takto připravená pučálka se pak nejčastěji zprudka opékala na rozehřátém másle v pánvi. Jídala se hlavně solená a pepřená, ale také na sladko s rozinkami – velikonoční jídlo.
Doplňuji:
Hrášek – nedozrálá semena hrachu setého. Je to pojmenování
zdrobnělé, lidové. Mladý hrach se používá jako zelenina, protože je
měkký a dá se jíst i syrový, zatímco hrách nikoliv.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
rozdil by snad mel byt v pojmenovani,vsude se to rika jinak.pucalka je jidlo z lustenin viz www.labuznik.com a moje babicka tak rikala naklicenym lusteninam.
0 Nominace Nahlásit |
Pučálka je naklíčený a na pánvi s tukem osmažený hrách. A rozdíl mezi hrachem a hráškem? asi jako mezi velkým a malým BIGFOOT
Zdroj: lepší řízek než pučálka
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |