Myslím že by neměl chybět (kromě chlebíčků, jednohubek, obložených mís atd) ani slaný dort. Posílám pár odkazů pro inspiraci 😉
http://www.urybicky.cz/2009/03/slany-dort/
http://dorty.ligocki.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=179
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1493
http://recepty.vareni.cz/slavnostni-slany-dort/
http://dorty.artmama.cz/slane/slany-dort-14
http://www.toprecepty.cz/recept/4844-slany-chlebovy-dort/
http://www.dorty-foto.info/slany-dort/
0
před 5545 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Doporučuji Roastbeef:
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNRPCPD3&id_kategorie=JNLMMNO3
nebo Losos Gravlax:
Pojmenování má lahůdka obalená v soli, cukru a kopru mnohem víc.
K mání je také jako gravad lax, gravlaks, graavilohi nebo graflax. Chybět
by k ní neměla studená omáčka z kopru a hořčice, tzv. gravlaxsas, a
tmavý chléb nebo vařené brambory.
Z lososa připravíme filety, ale neodstraníme kůži. Rybu nemyjeme vodou,
pouze ji otřeme ubrouskem. Nádobu na pečení zasypeme solí a trochou cukru,
položíme do ní dvě půlky ryby kůží dolů, okořeníme solí, pepřem,
cukrem a zasypeme koprem. Na filety pak položíme další kusy kůží nahoru.
Posypeme zbytkem soli, cukru a pepře, navrch opět nasypeme kopr. Pekáč
obalíme alobalem, uložíme na chladné místo, zatížíme a necháme dva až
tři dny marinovat. Rybu vyndáme, sůl otřeme a nakrájíme na tenké
plátky.
Suroviny: 4 půlkilové kusy čerstvého lososa, 1/3 hrnku hrubé soli, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce bílého pepře, hrnek čerstvého nasekaného kopru
Zdroj: www.tyden.cz/rubriky/apetit/vareckou-po-mape/co-maji-radi-ve-finsku-gravlax_68292.html
0
před 5544 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |