A jak oplach správně provádět? Je to filtr, takže nalít vodu dovnitř by znamenalo zachycení případných reziduí zase uvnitř ve filtru. Děkuju.
Zajímavá 0 před 238 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak připravit filtrovanou kávu?
1. Na nádobu, do které budete zachycovat filtrovanou kávu, nasaďte
dripper s filtračním papírem odpovídající velikosti.
2. Opatrně vlijte do filtru horkou vodu, může jí být tolik, kolik
se vejde do nádoby pod dripperem – filtr pak bude pročištěný, bude
v dripperu dobře držet a zároveň ohřejete nádobu, do které bude káva
překapávat.
3. Vodu z nádoby pod dripperem vylijte.
4. Filtr z dripperu jemně povytáhněte, aby nebyl úplně přilepený
k jeho stěnám.
5. Nasypte do něj mletou (nejlépe čerstvě mletou) kávu, cca. 6–8 gramů
na 100 ml vody.
6. Ohřejte vodu na max. 93 stupňů Celsia a kávu spařte, tj. zalijte ji
jen takovým množstvím vody, aby se vsákla do kávy. Počkejte cca. 30–45
vteřin.
7. Po několika vteřinách začněte pomalu dolévat zbytek vody. Vodu nelijte
z výšky, naopak těsně nad dripperem.
8. Nalévejte nejlépe krouživými pohyby od středu filtru ke kraji, ale
nikoli až na papír. Rychlost nalévání, výška, ze které voda na kávu
dopadá, krouživé pohyby – to vše má na výslednou chuť kávy vliv.
https://www.kava-kromeriz.cz/Filtrovana-kava-Proc-pit-kavu-z-filtru-a-na-co-si-dat-pozor-b80564.htm?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIg6LvwKCdhQMV3K-DBx1LhQu_EAAYAiAAEgKioPD_BwE
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |