Avatar uživatele
zjentek

Stačí papírový filtr na kávu před použitím opláchnout studenou vodou z kohoutku, nebo má být voda spíše horká?

A jak oplach správně provádět? Je to filtr, takže nalít vodu dovnitř by znamenalo zachycení případných reziduí zase uvnitř ve filtru. Děkuju.

Zajímavá 0 před 238 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Jak připravit filtrovanou kávu?

1. Na nádobu, do které budete zachycovat filtrovanou kávu, nasaďte dripper s filtračním papírem odpovídající velikosti.
2. Opatrně vlijte do filtru horkou vodu, může jí být tolik, kolik se vejde do nádoby pod dripperem – filtr pak bude pročištěný, bude v dripperu dobře držet a zároveň ohřejete nádobu, do které bude káva překapávat.
3. Vodu z nádoby pod dripperem vylijte.
4. Filtr z dripperu jemně povytáhněte, aby nebyl úplně přilepený k jeho stěnám.
5. Nasypte do něj mletou (nejlépe čerstvě mletou) kávu, cca. 6–8 gramů na 100 ml vody.
6. Ohřejte vodu na max. 93 stupňů Celsia a kávu spařte, tj. zalijte ji jen takovým množstvím vody, aby se vsákla do kávy. Počkejte cca. 30–45 vteřin.
7. Po několika vteřinách začněte pomalu dolévat zbytek vody. Vodu nelijte z výšky, naopak těsně nad dripperem.
8. Nalévejte nejlépe krouživými pohyby od středu filtru ke kraji, ale nikoli až na papír. Rychlost nalévání, výška, ze které voda na kávu dopadá, krouživé pohyby – to vše má na výslednou chuť kávy vliv.
https://www.kava-kromeriz.cz/Fil­trovana-kava-Proc-pit-kavu-z-filtru-a-na-co-si-dat-pozor-b80564.htm?gad_sou­rce=1&gclid=E­AIaIQobChMIg6LvwKCd­hQMV3K-DBx1LhQu_EAAY­AiAAEgKioPD_BwE

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek