Avatar uživatele
bububabu

Může se elektrická trouba takzvaně zapařovat?

Při pečení domácího pečiva je třeba aby se trouba zapařila vlitím horké vody do plechu na dně trouby. V mém návodu na troubu je psáno: Do horké pečící trouby nikdy nelijte vodu.
Nesmí se to z důvodu popálenin párou nebo z důvodu poškození trouby nebo tím myslí vlití vody přímo do trouby? Je to dost nejasné.
Jak mohu tedy nahradit kvalitní zapaření jako je v tomto receptu pokud se opravdu voda nesmí vlít ani na plech na dno trouby?

https://www.y­outube.com/wat­ch?v=rnzacqd7vNQ&in­dex=15&list=WL

Zajímavá 0 před 2913 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kodl67

Na plech na dno trouby se voda na zvlhčení pečeného pokrmu běžně dává,jiná varianta je na plech na dno trouby postavit misku nebo hrnek s vodou.Dává se to jak do elektrické,tak do plynové trouby.V návodu je to podle mě myšleno tak aby někoho nenapadlo nalít tu vodu na dno trouby na topné těleso

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Elektrická topná tělesa dnes už bývají pode dnem trouby a za jejími stěnami (nebo jen stropem). Výrobce píše do HORKÉ trouby, takže se domnívám, že jde o nebezpečí opaření párou. Dovedu si představit co udělají dvě deci vody na plechu o teplotě třeba přes 200 stupňů. Voda by se měla dávat ještě před rozehřátím trouby.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek