Při pečení domácího pečiva je třeba aby se trouba zapařila vlitím
horké vody do plechu na dně trouby. V mém návodu na troubu je psáno: Do
horké pečící trouby nikdy nelijte vodu.
Nesmí se to z důvodu popálenin párou nebo z důvodu poškození trouby
nebo tím myslí vlití vody přímo do trouby? Je to dost nejasné.
Jak mohu tedy nahradit kvalitní zapaření jako je v tomto receptu pokud se
opravdu voda nesmí vlít ani na plech na dno trouby?
https://www.youtube.com/watch?v=rnzacqd7vNQ&index=15&list=WL
Zajímavá 0 před 2913 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na plech na dno trouby se voda na zvlhčení pečeného pokrmu běžně dává,jiná varianta je na plech na dno trouby postavit misku nebo hrnek s vodou.Dává se to jak do elektrické,tak do plynové trouby.V návodu je to podle mě myšleno tak aby někoho nenapadlo nalít tu vodu na dno trouby na topné těleso
0 Nominace Nahlásit |
Elektrická topná tělesa dnes už bývají pode dnem trouby a za jejími stěnami (nebo jen stropem). Výrobce píše do HORKÉ trouby, takže se domnívám, že jde o nebezpečí opaření párou. Dovedu si představit co udělají dvě deci vody na plechu o teplotě třeba přes 200 stupňů. Voda by se měla dávat ještě před rozehřátím trouby.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |