V poslední době je to snad ve všech vajíčkách, vždy když ho rozbiju, tak v bílku je krvavá malá skvrna. Je to zárodek? Vajíčka jsou z Tesca, takže určitě z klecového chovu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, aramah, hanulka11, Damiana, anonym před 4621 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jde o jednu z vad biologického původu., které vznikající při tvorbě
vejce, především krevní a masové skvrny. Vejce s krvavou skvrnou obsahuje
skvrnu červené barvy, krevní sraženinu, která patrně vzniká krvácením
při ovulaci. Častěji se vyskytuje u vajec s hnědou skořápkou. Výskyt
může být ovlivněn i některými složkami krmiv. . Krvavou skvrnu lze
detekovat při prosvětlování.
Vejce s masovou skvrnou obsahuje skvrnu bílou, růžovou či hnědou, které
se vyskytují převážně v bílku a pocházejí obvykle z výstelky
vejcovodu. Při prosvětlování lze postihnout pouze skvrn větší než 2 mm.
Výskyt skvrn upravuje ČSN 466480.
Diplomová práce
http://jmi.czweb.org/nove/data/151.pdf
0 Nominace Nahlásit |
já bych je reklamovala – neměla bych na to …je jíst
zde o tom píší
Krevní a masové skvrny se vyskytují ve žloutku i bílku a znehodnocují
vejce. Výskyt krevních skvrn je závislý na pevnosti stěn kapilár
vaječníku, na protrombinovém čase a krevním tlaku. Krevní skvrny na
žloutku jsou krevní sraženiny, které vznikly krvácením při ovulaci
(folikul praskne na jiném místě než je folikulární stigma). Vejce
s krevní stopou na bílku vznikají tak, že se krev z prasklé cévy
vejcovodu obalí bílkem. Vyšší výskyt skvrn se pozoruje u slepic
těžšího typu. Nižší obsah vitamínu A v krmné směsi (pod 2400–3000
m.j./kg) zvyšuje jejich výskyt, stejně jako vyšší obah vitamínu K. Proto
zařazení krmiv s vyšším obsahem vitamínu K (vojtěšková moučka) může
zvýšit počet vajec s masovými skvrnami. Snášení vajec s krevními
skvrnami je u některých nosnic dědičné (h2 = 0,3–0,6). Masové skvrny
jsou považovány za krevní skvrny pozměněné během průchodu vejce
vejcovodem. Krevní skvrny vznikají pravděpodobně ve vaječníku před nebo
po ovulaci. Masové skvrny mají buď hnědou barvu (pravděpodobně vznikají
z krevních skvrn, ve kterých se hemoglobin oxidací změnil na hematin), nebo
bílou barvu (vznikají i ve vejcovodu uvolněním řasy sliznice vejcovodu).
Při vyšších teplotách, kdy krevní tlak je nižší, je nižší i výskyt
krevních skvrn.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vejce
0 Nominace Nahlásit |
Původ podrobně popsala Annas.
Má rada? Nešílet, neblbnout! Kvalitu vejce taková skvrnka nijak
neovlivňuje. Pokud jde o tepelné zpracování, nemá skvrnka na nic vliv.
Pokud by šlo o zpracování za studena, doporučuji zkrvavenou část obsahu
odstranit. Na kvalitu zbývající části vejce nemá takový nález
žádný vliv.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4620 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8230 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |