zvažuji o koupi remosky a dívala jsem se a dělají se dva hlavní druhy. Ta klasická kulatá, kde topí to víko a potom dtaková hranatá, kde topí ta spodní mísa a je přikritá jen normální skleněnou poklicí. Můžete mi poradit v čem je v používní rozdíl a jaké je lepší. Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, elektrikář před 4084 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Od 60 let mám klasickou kulatou Remosku. Tenkrát stála 150 kč. Jsem
s ní velmi spokojen Vozíval jsem jí do práce na montáže. Kolegevé
chodívali z kapoucími slinami když jsem si na stavbě pekl kuře nebo
buchty.
Doplňuji:
Pokud topný poklop zasadíš vzhůru nohama do stojánku a na vrch položíš
mísu dá se v ní dobře vařit polévka i smažit řízky.
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
My máme obě, kulatá peče lépe seshora, takže co má mít
„kůrčičku,“ to ji určitě má; hranatá peče lépe spodem, logicky 🙂
pokud bych ji chtěl vozit s sebou, jako „elektrikář,“ dal bych přednost
kulaté, je kompaktnější. Jinak my máme ještě staré socialistické
remosky, ty byly ještě bez regulace výkonu. Ty nové už ji mají taky a
navíc teflonový povrch nádoby a podobné modernosti. A nakonec: to hranaté
není Remoska, je to výrobek Eta. Remoska je dnes registrovaná známka.
Doplňuji:
http://www.remoska.cz/o-spolecnosti.html
Upravil/a: cochee
0 Nominace Nahlásit |
To hranaté je elektrická pánev, topí zespoda a v tom je hlavní rozdíl. Dá se dobře použít na klasické smažení a dušení. Remoska topí vrchem a je vynikající na pečení a zapékání, řízek v ní neuděláš, ale francouzské brambory a další zapekáné pokrmy z remosky jsou nedostižné.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4084 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Remoska pořád není extra drahá a pořád je to klasika. Podívej se sem: https://www.arecenze.cz/remosky/ najdeš tam starou dobrou klasiku :).
Ta největší se sklem ve víku stále 130,–, ale nájemné za třípokojový byt II.kategorie bylo 90,– a pivo Plzeň 12° stálo 2,10 🙂