Odpoveď byla označena jako užitečná
Sladké jídlo jako příčina hypertenze přímo uváděná není, ale
může podporovat nadměrný kalorický příjem a obezitu, které už mezi
rizikovými faktory hypertenze jsou.
Předpokládané faktory, které ji způsobují, jsou obezita, nadměrný
příjem kuchyňské soli potravou, dlouhodobý a nadměrný stres, genetické
předpoklady, kouření, nadměrná konzumace alkoholu a nedostatek pohybu. Na
vzniku primární hypertenze se zřejmě podílí více těchto činitelů
zároveň.
http://nemoci.vitalion.cz/vysoky-krevni-tlak/
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?pepe88 Nahlásit |
Sladká jídla dle mnohých studií zvyšují krevní tlak. Je třeba upravit
stravu! „Omezení konzumace tuků, zejména živočišných, by mělo mít
vliv na snížení vysokého tlaku. Vyhýbejte se také příliš sladkým
pokrmům, zákuskům a slazeným nápojům. Pozor na kofein a alkohol! Omezte
pití kávy, všech kofeinových nápojů a alkoholu, neboť mnohé studie
potvrzují, že mají vliv na zvýšení krevního tlaku.“
http://www.azrodina.cz/2644-co-jist-kdyz-mate-vysoky-krevni-tlak
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3387 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1326 | |
zjentek | 1194 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 948 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |