Tohle je totiž záhadou. Ano, věc je záhadná a proto zde o ní píši.
Voda napuštěná do skleněné konvice začne po cirka čtyřech dnech být cítit jaksi nakysle a podobně je tahle vůně pak cítit i v chuti. Myslím že příjemná tato „úprava“ není, i když není vyloženě odporná, odpudivá. Prostě jen zvláštní nakyslá vůně/pachuť. Ve vodě se nic netvoří, je čirá. Tak jsem udělal pokus s několika nádobami. A nikde jinde ta voda ze stejného řadu vlastnosti nemění, jen v té skleněné konvici. Takže jsem konvici EXTRÉMNĚ DŮKLADNĚ vymyl, jenže scémář se opakoval. A to i na několik pokusů (řeší se od ledna). Pak jsem tedy konvici ponořil do octa a nechal ji tak dva dny. Nakonec opláchl, otřel a nechal v čistém prostředí na vytápěné podlaze vysychal další dva dny. Pak jsem suchou, čistou konvici naplnil vodou no a za cirka 4 dny byla voda cítit, zase, tak nějak nakysle. 🤷♂️🤷♂️🤷♂️🤷🤷♂️🤷♂️🤷♂️
Takže jsem si řekl, že se o tuto skutečnost, „zázrak“, s vámi podělím a někdo třeba může vědět něco, co já ne a se zkušenostmi se podělit. Děkuju.
(Jde o konvici Krups, žádný „takový nějaký“ šunt. Hodí se doplnit, že kdysi v té jisté konvici voda senzorické vlastnosti neměnila, „začala s tím“ asi až po roce/dvou používání [ke stejnému účelu- odstát/odrazit vodu).
Zajímavá 0 před 271 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Voda podle mě oxiduje při styku s kovem. Dobrý je smaltovaný hrnec. Konvici vyhodit do popelnice. Koupit si dřevěné náčiní i lžíce a vidličku k jezení a kovové do popelnice
1Kdo udělil odpovědi palec? cappuccino
před 271 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |