Avatar uživatele
zjentek

Co může být příčinou, když voda z řadu začne po 3–4 dnech měnit své senzorické vlastnosti?

Tohle je totiž záhadou. Ano, věc je záhadná a proto zde o ní píši.

Voda napuštěná do skleněné konvice začne po cirka čtyřech dnech být cítit jaksi nakysle a podobně je tahle vůně pak cítit i v chuti. Myslím že příjemná tato „úprava“ není, i když není vyloženě odporná, odpudivá. Prostě jen zvláštní nakyslá vůně/pachuť. Ve vodě se nic netvoří, je čirá. Tak jsem udělal pokus s několika nádobami. A nikde jinde ta voda ze stejného řadu vlastnosti nemění, jen v té skleněné konvici. Takže jsem konvici EXTRÉMNĚ DŮKLADNĚ vymyl, jenže scémář se opakoval. A to i na několik pokusů (řeší se od ledna). Pak jsem tedy konvici ponořil do octa a nechal ji tak dva dny. Nakonec opláchl, otřel a nechal v čistém prostředí na vytápěné podlaze vysychal další dva dny. Pak jsem suchou, čistou konvici naplnil vodou no a za cirka 4 dny byla voda cítit, zase, tak nějak nakysle. 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷­‍🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Takže jsem si řekl, že se o tuto skutečnost, „zázrak“, s vámi podělím a někdo třeba může vědět něco, co já ne a se zkušenostmi se podělit. Děkuju.

(Jde o konvici Krups, žádný „takový nějaký“ šunt. Hodí se doplnit, že kdysi v té jisté konvici voda senzorické vlastnosti neměnila, „začala s tím“ asi až po roce/dvou používání [ke stejnému účelu- odstát/odrazit vo­du).

Zajímavá 0 před 271 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
df

Voda podle mě oxiduje při styku s kovem. Dobrý je smaltovaný hrnec. Konvici vyhodit do popelnice. Koupit si dřevěné náčiní i lžíce a vidličku k jezení a kovové do popelnice

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cappuccino

Je to jednoduche: nenechavej vodu v konvici stat!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek